RODO - obowiązek informacyjny


Szanowni Państwo,

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (EU) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem ich danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: RODO). Celem RODO jest ujednolicenie zasad przetwarzania danych osobowych na obszarze Unii Europejskiej oraz zagwarantowanie praw osób, których te dane dotyczą.

W związku z powyższym, w dalszej części korespondencji, znajdziecie Państwo informacje, dotyczące przetwarzania i ochrony Państwa danych osobowych przez spółkę Poznań Indoor Karting Sp. z o.o.

Kto przetwarza Twoje dane?

Administratorem Twoich danych osobowych jest Poznań Indoor Karting Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Bolesława Krzywoustego 72, 61-144 Poznań (dalej: Poznań Indoor Karting).

Dlaczego przetwarzamy Twoje dane?

Podane dane osobowe oraz Twoja historia wizyt na naszym obiekcie w Poznań Indoor Karting, oraz na gokartypoznan.pl są przetwarzane w celu:

  • prowadzenia programu „Członek Poznań Indoor Karting” (Program Karta członkowska) , w tym realizacji korzyści oraz komunikacji związanej z Twoim udziałem w Programie Karty członkowskiej przetwarzanie takie jest niezbędne dla wykonania umowy, jaką zawierasz przystępując do Programu Karty członkowskiej (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
  • w celach analitycznych i statystycznych – podstawą prawną przetwarzania jest uzasadniony interes Poznań Indoor Karting (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) polegający na prowadzeniu analiz Twojej aktywności w ramach Programu Karty członkowskiej, w celu jej doskonalenia i rozwijania;
  • w celu ewentualnego ustalenia i dochodzenia roszczeń lub obrony przed nimi – podstawą prawną przetwarzania jest uzasadniony interes Poznań Indoor Karting (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

Podanie danych w formularzu rejestracyjnym przystąpienia do Programu Karty Członkowskiej jest obowiązkowe w celu udziału w tymże programie (obowiązek umowny). Podanie przez Ciebie pozostałych danych było dobrowolne i umożliwia Ci korzystanie z dodatkowych możliwości w Programie Karta członkowska (np. jeśli podałeś datę urodzenia - będziesz mógł skorzystać z oferty urodzinowej, jeśli podałeś adres - będziesz mógł otrzymywać tradycyjne przesyłki z ofertą Programu Karty Członkowskiej).

Twoje dane osobowe będą przetwarzane w środowisku informatycznym, co oznacza, że mogą być także tymczasowo przechowywane i przetwarzane w celu zapewnienia bezpieczeństwa i poprawnego funkcjonowania systemów informatycznych, np. w związku z wykonywaniem kopii bezpieczeństwa, testami zmian w systemach informatycznych, wykrywania nieprawidłowości lub ochroną przed nadużyciami i atakami.   

Oferty są tworzone automatycznie w oparciu o Twoją historię  wizyt na naszym obiekcie oraz analizę Twojego sposobu korzystania z Programu. Dzięki temu w ramach Programu Karta Członkowska jest w stanie przedstawić Ci ofertę lub promocje dopasowana do Twoich preferencji. 

Możesz zrezygnować z otrzymywania  ofert w ramach Programu Karta Członkowska (np. poprzez przesłanie wiadomości e-mail na adres unsubscribe@worldkarts.eu lub całkowitego usunięcia swojego konta i wszystkich danych, ale w takim przypadku nie będziesz mógł korzystać z wszystkich możliwości, jakie daje Program Karty członkowskiej ( między innymi: jazda na torze, otrzymywanie informacji z promocjami, otrzymywanie wyników po zakończonym wyścigu, wysyłka voucherów lub nagród rzeczowych)

W jaki sposób przetwarzamy Twoje dane?

Mail

  • Wysyłamy do Ciebie maile z informacjami dotyczącymi promocji, rabatów, aktualności
  • Wysyłamy do Ciebie maile potwierdzające rezerwację dokonaną wcześniej telefonicznie lub drogą mailową

Telefon

  • Potwierdzamy lub anulujemy Twoją rezerwację, informujemy o ewentualnych wcześniejszych terminach lub drobnych opóźnieniach

Monitoring

  • Monitorujemy dla Ciebie obiekt na potrzeby bezpieczeństwa podczas Twojej wizyty na naszym obiekcie

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

Twoje dane osobowe będą przechowywane do momentu Twojej rezygnacji z Programu Karta Członkowska

Komu udostępniamy Twoje dane?

Twoje dane osobowe będą w niezbędnym zakresie ujawniane podwykonawcom Poznań Indoor Karting odpowiedzialnym za obsługę Programu Karta Członkowska (np. osobom zajmującym się wydawaniem kart, podmiotom świadczącym usługę komunikacji marketingowej, dostawcom usług i systemów informatycznych), firmom kurierskim realizującym wysyłkę nagród rzeczowych, voucherów oraz pozostałych niezbędnych dokumentów.

Jakie masz prawa?

W związku z przetwarzaniem przez Poznań Indoor Karting Twoich danych przysługuje Ci szereg uprawnień:

  • możesz uzyskać informację o tym w jaki sposób i w jakim zakresie przetwarzamy Twoje dane oraz dodatkowo kopię Twoich danych osobowych. W przypadku, gdy Twoja prośba obejmuje kopie danych pomożesz nam wskazując kopię jakich danych chciałbyś otrzymać. Poznań Indoor Karting może naliczyć opłatę w przypadku drugiej i kolejnej kopii, o czym zostaniesz powiadomiony. Wysokość opłaty będzie odpowiadała kosztom jej przygotowania;
  • możesz zażądać sprostowania Twoich danych (jeśli zostały błędnie zapisane lub jeśli się zmieniły), ich usunięcia (jeśli nie ma podstawy do tego, aby Poznań Indoor Karting je przetwarzało) lub ograniczenia przetwarzania (jeśli chcesz aby Poznań Indoor Karting przetwarzało Twoje dane tylko w ograniczonym zakresie, do czasu rozpatrzenia Twojego sprzeciwu lub wniosku o sprostowanie danych, a także jeśli chcesz aby dane zostały przechowane w związku z Twoimi roszczeniami);
  • możesz zażądać przekazania Twoich danych, które nam dostarczyłeś, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie, nadającym się do odczytu maszynowego. Otrzymane dane możesz samodzielnie przekazać wybranemu przez siebie administratorowi. Ponadto, jeśli będzie to technicznie możliwe, przy zachowaniu odpowiednich standardów bezpieczeństwa, możemy na Twoje żądanie zrobić to za Ciebie;
  • w przypadku, gdy przetwarzanie Twoich danych przez Poznań Indoor Karting odbywa się na podstawie uzasadnionego interesu możesz sprzeciwić się takiemu przetwarzaniu (informacje o podstawie przetwarzania znajdziesz wyżej w sekcji „Dlaczego przetwarzamy Twoje dane?”);

Jeśli uważasz, że przetwarzanie przez nas Twoich danych narusza Twoje prawa powiedz nam o tym. Staramy się reagować na uwagi i sugestie naszych Uczestników. Przysługuje Ci także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego. Przysługuje Ci także prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (do 25 maja 2018 r. nazywanego Generalnym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych).

Jak możesz się z nami skontaktować?

Poznań Indoor Karting wyznaczył administratora danych osobowych, z którym możesz się skontaktować wysyłając wiadomość na adres e-mail: administrator@worldkarts.eu  w każdej sprawie dotyczącej przetwarzania Twoich danych osobowych. Ponadto, zawsze możesz napisać na adres Poznań Indoor Karting Sp. z o.o. ul. Bolesława Krzywoustego 72, 61-144 Poznań lub skontaktować się z nami poprzez adres e-mail: administrator@worldkarts.eu  

Pliki do pobrania